HK Skövde slogs tillbaka på hemmaplan

I dagens hemmamatch tog vi emot IFK Skövde HK´s farmarlag HK Skövde. När det gäller matcher mot just farmarlag är det alltid lite svårt att veta vad man möter för lag. Nu har ju Skövde många duktiga spelare så vi var väl förberedda på en tuff match oavsett lag.

Träningarna har under veckan har sett riktigt bra ut och vi har även fått ett härligt tillskott genom Anders Rylander som står för mycket rutin och tillför mycket till de unga killarna. Anders fick även möjligheten att dra på sig Sörhagatröjan i denna hemmamatch, vilket var riktigt roligt att se. Självklart bjöd Anders tillbaka med bla ett underbart underarmsskott som många av Er säkert kommer ihåg från AHK-tiden.

Vi började matchen riktigt bra, framförallt bakåt, tillsammans med ruggigt målvaktsspel. Vi ryckte till oss 4-0 på de inledande 7 minuterna och först efter 8.19 gjorde Skövde sitt första mål. Vi hade särskilt pratat om försvarsspelet idag som vi verkligen vill få på plats och störa Skövdes skyttar ganska så högt upp, vilket i princip lyckades fullt ut. Det lilla som rann igenom plockade Alexander i kassen allt som ofta. Dessutom hade vi en hel del snabba omställningar som vi fick bra utdelning på, men vi straffade även Skövde vid ett flertal tillfällen med snabba avkast så dom kom aldrig riktigt nära oss i målprotokollet. 14-7 i halvtid i hemmafavör speglade ganska väl det övertag vi fick på Skövde.

Andra halvlek fortsatte på den inslagna vägen med stabilt målvakts- och försvarsspel. Skövde hade det väldigt tungt att komma igenom vårat kompakta försvar. Vi fick heller aldrig någon riktig dipp, så Skövde hade egentligen aldrig någon riktig närkontakt med oss rent målmässigt utan vi kunde spela på ganska så avslappnat. Det innebar till viss del att vi slarvade lite mot slutet och gjorde en del tekniska fel som Skövde straffade oss för. Dock var dom aldrig i närheten att hota oss denna kväll. Lite onödigt dock att de skall få göra 3-0 på oss sista minuten, det är inte ok. Inhoppande Marcus var värd en bättre hjälp i målet av vårat försvar.

Som helhet dock en mycket stabil försvarsinsats kryddat med bra målvaktsspel, det var segerreceptet denna fredagskväll.

Stort TACK till alla Er över 200 personer som kom till Nolhaga ikväll, tack för stödet!

Sörhaga HK – HK Skövde 29-23 (14-7)