Förväntad tuff seriefinal – som blev en enkel resa

Under lördagen tog vi emot serietvåan Lysekils HK där vi förväntade oss en tuff match i en sk ” tidig seriefinal” mellan ettan och tvåan i serien. Bortamatchen i höstas var en tämligen jämn & målfattig historia där vi vann med 18-15 efter ett ganska så mediokert spel från vår sida.

Nu var vi istället inställda på en helt annorlunda match där Lysekil rent poängmässigt kunde gå ikapp oss och göra slutspurten i serien till en jämn historia. Vi hade många bra träningar ”i ryggen” innan matchen och var även rent taktiskt förberedda på olika scenarier, däribland ev punktmarkering som Lysekil praktiserat i några matcher med framgång. Taktiken var dock ganska så enkel från vår sida inledningsvis, att ha ett tajt förvarsspel runt deras M6 som de gärna söker inspel till, och istället tvinga dom till avslut utifrån där vi visste att vi hade målvakter i toppform. Detta slog oerhört väl ut inledningsvis där mv:n Alexander Axelsson plockade det mesta av Lysekils avslut utifrån och vände spelet blixtsnabbt
med härliga kontringspass till våra vassa kantkontrare. Efter mycket kort tid i 1:a halvlek kunde vi läsa 7-1 på resultattavlan. I detta skedet tycktes Lysekil se ganska så uppgivna ut och resten av halvleken gick i nästan samma tecken med bra försvars-och målvaktsspel och med snabba omställningar. Halvtidssiffrorna stannade vid hela 20-9.

Som flera matcher vi gjort denna säsongen, har vi skaffat oss ett rejält försprång i halvtid. Utmaningen blev att även i denna match hålla uppe fokuset och göra en minst lika bra andra halvlek samtidigt som vi beslöt att byta runt så mycket som möjligt. Det blir svårt att komma ifrån att det blir någon ”dipp” i spelet när vi målmässigt är så överlägsna och även idag hade vi ett par sådana tillfällen. Detta var dock inget som påverkade matchen i stort, men som kanske från sidan kan upplevas lite nonchalant. Både försvars- och målvaktsspel fungerade utmärkt även i 2:a halvlek.

I och med segern gjorde vi ett ordentligt ”ryck” i toppen och nu skall vi verkligen kriga för att inte gratis ”släppa in” något av de jagade lagen bakom oss. Redan på onsdag väntar en tuff utmaning då vi åker till Ulricehamn och tar oss an serietrean som tog en poäng av oss på hemmaplan, så här gäller det att ladda upp och vara på tårna.

Sista hemmamatchen spelar vi den 27 februari kl 19.30 I Nolhaga mot HK Country U. Då hoppas vi att våra trogna & kära hemmapublik sluter upp och avslutar hemmasäsongen tillsammans med oss i Sörhaga HK.

Varmt välkomna tillbaka då!

Sörhaga HK – Lysekils HK 38-18 (20-9)

Målskyttar:
Victor Carlsson 8, Patric Jigström 6, Oscar Hernehult 5 (4), Ville Kangas 4, Jonathan Svensson 4, Emil Johansson 4,
Tobias Nilsson 3, Ola Johansson 1, Sebastian Stenbäcken 1, Patrik Helsén 1, Eric Augustsson 1

Målvakter:
1-30 min Alexander Axelsson 11/19=58% 1/2 str=50%
30-60 min Marcus Karlsson 6/14=43% 0/1 str=0%

Spelarplus:
+++ Patric Jigström
++ Victor Carlsson
+ Oscar Hernehult

Publik: 185 st

Bilder: