Förväntad tuff match blev en enkel resa

Vid lunchtid på söndagen satte sig Sörhagakillarna på bussen för långresa upp till Kristinehamn för första bortamatchen för säsongen.

Vi kom från en komfortabel hemmapremiär medans Kristinehamn förlorade knappt borta mot Tibro med två bollar. Vi var helt inställda på. en riktigt kamp, som skulle visa sig utebli helt.

På ett både effektivt och imponerande sätt tog vi tag i taktpinnen direkt och styrde matchen från första stund. Trots en stor hemmapublik med både trummor och tutor höll vi oss kyliga och spelade vårt spel på ett mycket konsekvent sätt. Kristinehamn körde fullständigt fast i vårat 5-1 försvar och när vi tryckte i både första och andra fas då hängde Kristinehamn inte med. 14-10 i halvlek var siffror som kanske kändes lite i underkant för vår del, med tanke på det övertag vi trots allt hade.

I andra halvlek finns inte mycket att klaga på. Vi gjorde en halvlek som innehöll det mesta och vi gjorde så många bra saker. Utmärkt försvars- och målvaktsspel, kontringar, skytte, linjespel, kantavslut, ja listan kan göras lång på bra saker. Andra halvlek spelade vi hem med hela 21-9.

Serieinledningen har gått över förväntan och vi har inlett på ett mycket stabilt sätt. Mottot är dock en match i taget.

Nu på fredag väntar dock ett tuff motstånd och ett bra lag när HP Tibro kommer på besök. Välkomna ner till Nolhaga kl 19.30 på fredag 9 oktober och stötta oss vidare i div 3 handbollen.

 

IFK Kristinehamn – Sörhaga HK 19-35 (10-14)

Mål:

Victor Carlsson 8, Alexander Pettersson 6 (4), Tobias Nilsson 5, Emil Johansson 4, Patric Jigström 3, Patrik Helsén 2, Adam Larsson 2, Eric Augustsson 2, Robin Manninen, Ola Johansson, Jonathan Svensson

Målvakt:

Alexander Axelsson 1-50 min 13/26=50% 0/3 str=0%
Marcus Karlsson 50-60 min 3/6=50%

Plus:

+++ Victor Carlsson

++ Alexander Axelsson

+ Tobias Nilsson