Förlust mot HK Hök

I lördags så åkte vi på förmiddagen ner till Laholm för årets tredje seriematch, denna gång mot HK Hök. Vi hade börjat serien lite trevande med två förluster så revanschlusten var stor.

Matchen inleddes ganska jämt rent målmässigt men det kändes från sidan som att vi inte riktigt fick tag på deras spelare och de fick komma till bra lägen. Precis som de tidigare matcherna så gjorde Alexander i mål en bra match och kunde vid flera tillfällen rädda upp situationerna. Efter ungefär tretton minuter så hade Hök tagit en ledning med 6-3 och då tog vi vår första timeout. Den gav bra effekt till en början så vi kunde kvittera till 8-8 några minuter senare. Efter det faller både spel och koncentration från vår sida och Hök lyckas dra ifrån till en halvtidsledning med sex mål, 15-9.

Det var givetvis inga nöjda miner i omklädningsrummet i paus. Vi bestämde oss för att försöka jobba oss ikapp sakta men säkert i andra halvlek och inte tokköra direkt.

I andra testar vi lite olika kombinationer framåt som ger hyfsad utdelning. Men vi lyckas få väldigt bra stopp deras anfallsspel vilket är en stor orsak att vi tillslut nästan kom hela vägen ikapp. Tyvärr når vi inte närmare än ytterligare en uddamålsförlust.

Vi är såklart oerhört besvikna efter matchen men kan ta med oss att vi sånär jobbar ikapp ett underläge på sex mål. Sista 20 minuterna lyckas bara Hök göra fyra mål vilket vi, i efterhand, också ska vara nöjda med.

Nu har vi match igen på fredag så det är bara att glömma matchen och gå vidare. Vi möter GIK Wasaiterna på fredag klockan 19.30 i Nolhagahallen. Vi hoppas att ni vill komma och stötta oss fram till två poäng.

HK Hök – Sörhaga HK 24-23 (15-9)