Sörhaga HK vs HP Alingsås

Återblicka

Inför matchen så var det många som var väldigt spända på att se vart Sörhaga väl skulle stå, det visade sig också på publiksiffran som verkligen var över förväntan, stort tack till alla som kom! Efter matchens slut så kan man konstatera att vi har fått ett kvitto på vad som behöver jobbas med, men också att vi verkligen är på rätt väg.

Sett till själva matchen så var det en väldigt jämn första halvlek, båda lagen byter mål med varandra hela tiden och något riktigt ryck kommer aldrig. I HP så är det Olle Ek som verkligen tar tag i spelet med sina hänsynslösa satsningar och det ger utdelning då han ett par gånger i första halvlek verkligen trycker ner vårt försvar och kan skjuta från 7-8 m. I SHK är det Ville Kangas som står för skyttet under första halvlek och visar att han kommer vara en stor tillgång för oss. Målvaktsmatchen i första halvlek är jämn, men varken SHK eller HP får jätte många räddningar utan det är försvaret som såg väldigt stabilt ut från båda lagens sida. I anfallsspelet så saknas fortfarande tajming från vår sida och det märks under några korta stunder att alla inte har spelat tillsammans.

I andra halvlek så är det en spelare som dominerar matchen och det är Tobbe Nilsson, han river upp HPs försvar gång på gång med sina härliga satsningar, Tobbe hamnar tillslut på 6-7 mål och gör en väldigt bra match! Det kommer en väldigt bra period i andra halvlek där vi får bra träff bakåt och får bra tryck i spelet. Detta resulterar i att vi har en ledningen med 17-15, dock kan HP, efter en timeout, ta tag i sitt spel igen och kan komma ikapp sedan även gå förbi. I slutet är det HP som hela tiden har försprånget med ett mål, men sista två minuterna så tappar vi vårt spel och kan släppa iväg det till 24-27.

Sedan hade vi även chansen att verkligen göra ett ryck under första delen av andra halvlek då vi får bra tryck i andra fasen, men vi bränner tyvärr alldeles för många bra lägen där och vi kan aldrig riktigt rycka. Sett till helheten så var det som sagt en väldigt jämn och tuff match, båda lagen smäller på och det blir således en bra match. Vi är nöjda med vår insats även om det aldrig är kul att förlora så har vi fått en del svar på vad som behöver förbättras i vårt spel, men även att vi kommit en bit på vägen.

Plus i dagens Sörhaga går som sagt till Tobbe Nilsson som gör en riktigt bra match framåt med sina snabba fötter. Vill även ge ett plus till Eric Augustsson som fick spela väldigt mycket idag då vi dras med skador på linjen, han gör det väldigt bra i försvaret och ger medspelare bra lägen framåt samtidigt som han gör 3-4 mål idag! Sedan går det inte att blunda för Ville Kangas, han gör lite som han vill emellanåt och gör mål när han vill ungefär.

Med detta så vill jag säga att det finns en stor potential i laget och detta kommer bara att bli bättre!

Tack återigen till alla som kom ner och kollade, kom gärna ner och stötta oss den 11 Oktober när vi har seriepremiär mot Guldkroken, det är då det gäller!

SHK: Tobias Nilsson 6, Ville Kangas 6, Jonathan Svensson 4 (1), Erik Augustsson 3, Emil Johansson, Victor Carlsson, Patric Helsén, Patrik Jigström, Ola Johansson (1).

HP: Olle Ek 5, Simon Dyberg 5, Victor Johansson 4, Filip Johansson 4, Kasper Wallouch Lindholm 3, Ludvig Åstrand 2, Herman Holmberg 2, Linus Eriksson, Gustav Åhman.