Sörhaga HK vs HK Guldkroken Hjo B

Återblicka

Ja då var premiären äntligen avklarad och det blev storvinst tillslut! 35-14, efter fint försvarsspel och bra fart i anfallsspelet.

Matchen börjar lite trevande och Guldkroken kan hålla relativt jämna steg, men efter 5-4 så tar vi tag i det då vi skärper till försvaret samt att vi sätter ett bra tryck i våra kontringar. Vi går från 5-4 till 11-4 och har en väldigt period bakåt och detta resulterar i väldigt enkla mål, dock om vi hade haft lite mer skärpa i avsluten så skulle vi nog gjort ett par mål till. En eloge till Guldkrokens målvakt Mattias Gustavsson som spelar bra matchen igenom och håller nere siffrorna.

Efter 5-4 så avslutar vi halvleken med att göra 12-2 och Guldkroken tröttas ut i och med att de endast hade två avbytare samt att en får en ordentlig smäll i huvudet i första halvlek och får vila resten av halvleken.

I paus kommer vi överens om att vi skall fortsätta med våra avtal framåt för att vi skall kunna träna på kombinationera inför kommande matcher samt att hjälpa Marcus i målet när han nu skulle komma in.

Andra halvlek rivstartar med 5-0 direkt och Tobias Nilsson kliver på allvar in i matchen, med sina snabba fötter så springer han igenom Guldkrokens försvar gång på gång. 5-1 försvaret med Tobbe som spets får också en väldigt bra utdelning då vi kan störa Guldkrokens spel konstant. Efter 5-0 så dör matchen lite och det blir lite enmannshow då alla vill göra mål, men matchens behållning står nog Thomas Larsen för då han får in en fin knorr och i anfallet efter så lurar han sin kantförsvarare på basketmanér och sätter dit bollen!

Sammanfattningsvis en bra premiär för oss och vi får igång försvarsspelet, även om vi går ner oss en liten bit i andra halvlek så får man räkna med det när vi leder med såpass mycket som vi gör.

Ett stort tack till alla i publiken som gjorde detta till en minnesvärd premiär! Hoppas vi ses nästa gång den 8:e november då vi möter KFUM Ulricehamn kl 15.30.

En extra hyllning till Eric Augustsson som gör Sörhagas första mål i historien!

Sörhaga HK – HK Guldkroken B 35-14 (17-6)

Sörhaga: Tobias Nilsson 7, Eric Augustsson 4, Patric Jigström 4, Patrik Helsén 4, Victor Carlsson 4, Thomas Larsen 3, Anton Näverstedt 2, Emil Johansson 2, Oscar Hernehult 2, Ville Kangas 2, Viktor Johansson

Guldkroken: Martin Korneliussen 5, Sebastian Carlsson 4, Jens Åberg 3, Erik Nordin, Oscar Brännhult