Duger inte att bara leverera i en halvlek

Bortamatch mot elitlaget HK Aranäs farmarlag Fjärås HK stod på programmet för Sörhaga denna lördagseftermiddag. Som vanligt gäller det att vara rejält förberedd då farmarlagsmotstånd brukar innebära tuffa matcher.

Av denna ”förberedelse” såg vi inte mycket av i första halvlek. Det var halvsatsningar och otroligt lojt framåt. Avsluten fastande allt som oftast i Fjäråsförsvaret och det som vi fick igenom träffade allt för ofta rakt på målvakten. Trots timeout och byten på olika spelare sågs ingen riktigt förändring i attityden framåt. Fjärås klev på i sina anfallen och blev det inte mål fick de straff med sig. Inte på något sätt felaktigt utan dom gick verkligen för det och vi gjorde det inte, så dom tog betalt med 13-8 i halvlek.

Även om vi hade 5 bollar att ta igen, var vi överens om att vi skulle ge det en rejäl chans och försöka att ta ikapp. Efter 16 min i andra halvlek hade vi hämtat in till 18-20 och började få vittring på Fjärås. Skillnaden i andra halvlek var att vi anfallsmässigt gick mer rakt på mål och satte ett betydligt bättre tryck på Fjäråsförsvaret. Tyvärr kom vi aldrig riktigt nära utan fick se oss besegrade mot ett Fjärås som spelade smartare och efter sina resurser och knep båda poängen rättvist. Återigen visade det sig att det går inte ”ge bort” en halvlek i denna serien. Det är något vi måste ”slipa bort” och bli bättre på. Vi får ta med oss andra halvleks vinsts med 17-15 till onsdagens hemmamatch mot RIK:s farmarlag Rosendal.

Extra roligt att Ville Kangas och Oscar Hernehult gjorde comeback i Sörhagatröjan idag.
Fjärås HK – Sörhaga HK 28-25 (13-8)

Målskyttar:
Adam Larsson 5, Albin Molander 5 (3), Sebastian Martinez 4, Oscar Hernehult 4 , Ville Kangas 3, Tobias Nilsson 2, Simon Marklund, Patric Jigström

Målvakter
1-30 Marcus Karlsson 4/14=28,5% 0/3 str=0%
30-60 Alexander Axelsson 6/19=31,5% 0/2 str=0%

Plusligan
+++ Adam Larsson
++ Oscar Hernehult
+ Sebastian Martinez