Delad pott – i tuff tillställning mot Backa

På lördagseftermiddagen gästades vi av Backa HK. Ett lag som under seriens gång tagit 5 segrar och inkasserat 4 förluster innan dagens match. Backa är ett tungt lag med både skottkraft, men framförallt ett riktigt bra genomsbrottslag. Det sistnämnda fick vi verkligen känna på idag.

Efter förra helgens match mot topplaget HP Skövde 90 fanns det mycket positiva saker att ta med sig, och vi inledde riktigt bra idag med mycket bättre satsningar i djupled där vi skapade bra lägen framförallt på vår vänstersida. Bakåt krigade vi på och hade ganska bra koll på Backa´s spelval. Efter en kvart hade vi ryckt till oss 4 bollars marginal till 10-6. Vet inte om vi blev för trygga och trodde det bara skulle rulla på, för några sämre avslut och halvhjärtat försvarsarbete ledde till 3 raka Backamål och vi fick ta TO för att väcka liv i laget och hitta tillbaka igen. Efter timeouten blev det lite bättre när vi höll oss till det som alla var överens om och inte hittade på egna lösningar.

Sista minuten blev inte riktigt vad vi behövde. I ledning med 18-14 fick Backa straff + att vi fick en 2-minutare. Straffen ”nöp” dock Alexander i kassen. Nu blev det inte bättre när det kom ytterligare en 2-minutare med 29.35 på klockan, pga felaktigt byte. Nu var det inte färdigt med detta tyvärr, då Backa tog ett kantläge där deras spelare tappade bollen i sin satsning och hoppade in i vår 1:a. Resultatet av det blev ytterligare en straff och en 2-minutare på oss. Nu lyckades Alexander även nypa denna straff så vi kunde ändå gå med 18-14 i ryggen i halvtidsvila. Den sista straffen och utvisningen var vi inte alls överens med domarna om. Det har ju sällan ändrats ett domslut i efterhand så det var bara och försöka starta 2a halvlek på bästa sätt, men tre man på banan.

Vi lyckades inledningsvis av 2a halvlek faktiskt spela bara 1-2 trots det kraftigt reducerade manskapet på planen. Den starten gav oss energi i det fortsatta spelet. Vi förde matchen målmässigt även i 2a halvlek, men lite slarv med att vi tappade höjden i försvarsarbetet gjorde att Backa var ikapp vid 25-25 efter 15 min. Liten tendens till stress kunde skönjas blandat med att några spelare gick riktigt tungt efter bl.a. att Tobbe stukat foten i första halvlek. Efter 52 min på klockan tog Backa ledningen med 28-29 och nu var det vår tur att börja jaga och värdera lägena lite bättre. Vi bytte ett mål i taget med varandra och med 58.54 på klockan satte Emil 31-31. Med en halv minut kvar satte Backa sitt skott i stolpen och vi fick möjligheten till det sista anfallet. Nu lyckades vi inte förvalta det, utan drog på oss ett stegfel med 3 sek kvar, vilket Backa dock inte hann med att utnyttja till ett riktigt avslut. Lite synd att vi inte kan ta tillvara på det läget på ett bättre sätt än vad vi gjorde, men det är lite signifikativt för höstsäsongen att vi inte riktigt får till det fullt ut.

Nu avslutar vi denna höst med bortamatch mot HP Tibro som vi känner väl sedan förra året då de spelade i samma div 3 serie och tog sig till div 2 via kval. Redan nu påbörjas laddningen för den matchen.

Stort TACK till all Er som stöttat oss framförallt hemma i Nolhaga, men även på vissa bortamatcher. Nu vänder serien efter nästa helg och då är vår absoluta målsättning att flera poäng skall plockas under våren.

Sörhaga HK – Backa HK 31-31 (18-14)

Målskyttar:
Patric Jigström 8, Patrik Helsén 5, Sebastian Martinez 5 (3), Adam Larsson 3, Emil Johansson 3, Victor Carlsson 2, Simon Marklund 2, Tobias Nilsson 2, Viktor Johansson

Målvakter:
Alexander Axelsson 16/42=38% 3/7 str=43%
Marcus Karlsson 0/1 str=0%

Spelarbetyg:
+++ Patric Jigström
++ Emil Johansson
+ Alexander Axelsson