Delad pott i toppmötet

I dagens div 4 match drabbade två lag samman som båda hittills var obesegrade i serien, när Sörhaga tog emot KFUM Ulricehamn i en tidig seriefinal.

Matchen började lite trevande från båda lagen med lite tappade bollar och mindre genomtänkta avslut. Efter ca 4 min in i matchen kom första
målet när Sörhaga genom Oscar Hernehult kunde göra 1-0. Sörhaga höll sedan i taktpinnen genom hela första halvlek genom att vara i ledning med en eller
ett par bollar hela tiden. KFUM kvitterade vid ett tillfälle till 7-7. Efter de första 30 min var Sörhaga i ledning med 10-9.
Det förhållande vis få målen berodde till stor del på att båda lagen hade två mycket duktiga målvakter som motade många avslut. För Sörhaga´s del präglades spelet
av allt för mycket individuella prestationer istället för de lagspel vi nöter in på träningar. När dessutom 6-5 spelet heller inte fungerar fullt ut blir vi stressade och litar
inte fullt ut på våra avtal.

2:a halvlek präglades ungefär av samma spel som i första, stundtals riktigt bra och stundtals allt för många svackor som gör att Ulricehamn hela tiden kan känna målmässig
vittring. Det blir en tuff 2:a halvlek där vi drar på oss hela 9 utvisningar. När vi tvingas spela 18 av 30 minuter men en en eller flera spelare på utvisningsbänken blir det svårt
att vinna matcher. Vid två tillfällen tvingas vi dessutom spela 3 mot 6. Finns egentligen ingen anledning att kommentera nivån på utvisningarna, utan det vi får ta med
oss i fortsättningen är att lära oss att anpassa oss till den nivån domarna lägger och inte gå i fällan och överarbeta i försvaret så 2:orna kommer.
Dock ska sägas att i det undertalspelet vi utsätts för, gör vi det riktigt bra och lyckas ändå hålla oss kvar i matchen.

Avgörandet kom i matchens slutskede. I spel 5 mot 6 satte Emil Johansson 19-18 när klockan stod på 59.51. Vid Ulricehamns avkast blev det en rörig situation där vi åkte på
ytterligare en 2:a samtidigt som Ulricehamn tog timeout. Att vi sedan inte kan vara kyliga nog i den situationen gör att vi får ytterligare 2:a och tvingas spela de
sista 9 sekundrarna 3 mot 6 vilket inte är det lättaste i handboll. Vi tvingar dock Ulricehamn till ett avslut på högerkanten som tas i en duell med vår 1:a där domarna tycker att
vår spelare kliver in och tar en knuff på deras spelare och dömer straff när klockan står på 59.58.
Straffen sätter Ulricehamn till 19-19 och vild glädje utspelas i Ulricehamn. Av den reaktionen att döma verkade Ulricehamn känna det mer som en vunnen match, än
vad vi gjorde över den poäng vi tog.

Det kanske inte var den mest skönspelade matchen i Nolhaga men det var två lag som kämpade och vägrade vika ner sig. För att vara en div 4 match så höll den en hög nivå
med bra intensitet. Både Sörhaga och Ulricehamn lär vara två lag som kommer att kriga i toppen av serien framöver.