Bortamatch mot topplaget HP Skövde 90

Under söndagen tog vi hos till Arena Skövde för att ta oss an topplaget HP Skövde 90. Ett lag som innehåller en hel del rutinerade spelare, så det var dags att visa en annan attityd än den vi visade mot Rosendal senast.

Vi inledde riktigt bra framförallt bakåt och lyckades få bra koll på deras växelspel på 9M. Målmässigt hade vi kommandot och efter 22 min in i första halvlek hade vi 9-7 vilket gjorde att Skövde tog timeout. Den blev synnerligen dyrköpt för oss och riktigt lyckoträff för Skövde som vände matchen genom att göra 5-0 på 5 min och rycka till sig 12-9. Vi blev straffade för saker vi gjorde i anfallsspelet som vi inte kommit överens om, och där Skövde ställde om snabbt. Ledningen drygades ut något och stannade vid 15-11 i halvtid.

Det fanns många saker som var bra under första halvlek så det fanns all anledning att tro att vi kunde vända det målmässiga underläget. Nu var vi inte riktigt på tårna inledningsvis som man skulle kunna tycka att vi ska vara om vi vill vara med i matchen. Skövde spelade riktigt bra och gjorde 3-1 på oss i inledningen och det såg tufft ut. Trots det krigade alla på och med 12 min kvar av matchen var vi någorlunda ikapp med bara 2 måls underläge. Nu kom vi aldrig närmre än två mål och i slutet fick vi chansa lite och spela utan målvakt och med en extra spelare. Denna gången lyckades det inte och Skövde fick med sig båda poängen på sin hemmaplan. Nu var denna match klart ett fall framåt sett från den förra matchen, så det gäller att kriga vidare och ta en match i taget så kommer poängen trilla in.

Vi gratulerar HP Skövde 90 till segern och tar oss an Backa HK till helgen i Nolhaga, vi ses där på lördag 10 dec kl 16.00.
HP Skövde 90 – Sörhaga HK 28-24 (15-11)

Målskyttar:
Victor Carlsson 8 (3), Tobias Nilsson 4, Patrik Helsén 4, Albin Molander 3, Oscar Hernehult 2, Simon Marklund, Adam Larsson, Patric Jigström

Målvakt:
Alexander Axelsson 17/42=41% 1/3 str=33%

Spelarbetyg:
+++ Alexander Axelsson
++ Tobias Nilsson
+ Patrik Helsén