Äntligen seriepremiär

Det var ett enormt spelsuget gäng som åkte de dryga 2 milen norrut på E20 för att spela seriepremiär och dessutom ett derby mot Vårgårda IK.

På förhand snackades det en del om att Vårgårda skulle försöka dra ner tempot i matchen och på så sätt störa oss. Det var vi förberedda på och kunde väl hantera ganska väl, även om otåligheten lös igenom vi några tillfällen. För vår del blev det mycket försvarsarbete där vi fick se Vårgårda rulla från sida till sida, många gånger allt för länge innan passivitetsvarningen kom upp. När vi väl kom i eget anfall så hade vi ibland lite för bråttom och tog slarviga avslut. Trots det hade vi efter ca 15 min ryckt till oss en 8-3 ledning. När det väl klaffade bakåt så hade vi många riktigt fina omställningar i både 1:a och 2:a fas, där vi många gånger var riktigt kliniska. Halvtidssiffrorna stannade vid 14-5, men kunde varit en betydligt större ledning om vi varit lite mer noggranna.

I andra halvlek gällde det att pumpa på och inte titta för mycket på tavlan, utan försöka trycka upp tempot. Vårgårda fortsatte outtröttligt med sina långa och sega anfall. Nu var dock skärpan bättre hos oss när vi väl fick tag i bollen och siffrorna rann iväg tillslut till seger med 30-11. En typisk premiärmatch där vi kände att vi var det starkare laget redan från början och det kanske gjorde till viss del att vi inte hade skärpan uppe. Hela truppen spelade ju div 1 eller div 2 handboll förra året, så det klart att det blev en omställning. Som helhet gjorde vi det dock ganska bra och försvars- och målvaktsmässigt, att bara släppa 11 mål är ju riktigt bra.

Skönt att serien äntligen är igång, så nu tränar vi och blir mer och mer samspelta inför kommande matcher, det ser onekligen riktigt bra ut.

Vårgårda IK – Sörhaga HK (5-14) 11-30

Målskyttar:
Emil Johansson 6, Victor Carlsson 5, Oscar Jansson 5, Adam Larsson 3, Patric Jigström 3, Kasper Wallouch Lindholm 2, Adam Sjöberg 2, Simon Marklund, Patrik Helsén, Ludvig Åstrand, Linus Eriksson

Målvakt:
Alexander Axelsson 17/26=65% 1/3 str=33%

+++ ligan
Det var jämnt över hela gänget ikväll, dock riktigt kul att se hur ”AHK-killarna” (Kasper, Oscar, Ludde, Linus, Adam) smält in i laget på ett sådant bra sätt. Roligt att se Lissmatz inställning när han kommer in i slutet på en sedan länge avgjord match, med härlig inställning i framförallt försvaret.

Eftersom Kristinehamn dragit sig ur blir det ytterligare en bortamatch innan vi får träda in i hemmaborgen Nolhaga. Om två veckor åker vi och möter HK Country för att sedan äntligen får visa upp oss på hemmaplan fredagen den 13 oktober då vi gästas av Guldkroken, missa inte det!

Som vanligt jätteroligt att se våra trogna SHK-supportrar även på bortamatcher, tack för stödet!