Alexander Pettersson klar för SHK

Sörhaga gör klart med sitt andra nyförvärv den här säsongen och det är Alexander Pettersson som ansluter till vår trupp. Alex har fått sin senaste säsong förstörd av en korsbandsskada, men har nu kommit tillbaka såpass bra att han kan vara med i lättare träning igen. Vår förhoppning är att han skall kunna vara med till vår säsongsstart och det ser redan nu mycket lovande ut.

I Alex får vi en hårdskjutande vänsterhänt H9 och det är ett riktigt fint tillskott i truppen. Man kan aldrig ha för mycket vänsterhänta sägs det (just nu är vi uppe i 6st) men detta måste nästan vara ett rekord? Vi får även hem ännu en Alingsåsare vilket är ett stort plus!

Hur känns det att va tillbaka på plan igen efter ett långt skadeuppehåll?

Det känns toppen att vara tillbaka! Jag har saknat handbollen nu när jag varit borta. Det ska bli riktigt kul att komma igång igen och få känna att de otaliga timmarna man lagt på rehab har hjälpt mig tillbaka. Förutom skadan så känns det bra och jag känner mig starkare än tidigare, nu behöver jag bara komma ikapp med konditionen så tror jag resten löser sig under resans gång.

Hur känns det att börja i Sörhaga?

Det känns riktigt kul att få vara en del av Sörhaga. Det är ett lag som har duktiga spelare på alla positioner. Det är också roligt att man känner nästan alla sedan tidigare vilket leder till en fantastisk sammanhållning som jag tycker är viktigt för att vi ska lyckas.

Vad tror du om nästa säsong?

Jag tror att kommande säsong kommer att bli spännande. Laget har många spelare som spelat högre upp i seriesystemet och besitter kvalitéer som borde ta oss långt. Så slipper vi skador och får till det spel vi vill ha så tror jag vi kommer vara där uppe i toppen och jag tror att vi kan vinna denna serien.

 

Namn: Alexander Pettersson
Ålder: 23
Position: H9/H6
Klubbar: Alingsås HK, Borås HK 84