Sörhaga HK vs HK Country

Återblicka

Efter en sur förlust mot Guldkroken helgen innan, så var det nu istället dags för ett toppmöte. 3an mot 4an i tabellen, där vi endast låg 2p framför Country inför matchen.

Att den här matchen var viktig för båda lagen visade sig relativt snabbt, ett högt tempo i anfallsspelet, där många spelare ville vara med och avgöra. Dock fick det konsekvenser i båda lagens försvarsspel. Istället för att vara kyliga och vänta till de avgörande lägena, så blev det mycket jagande istället. Detta ledde till två stycken väldigt glesa försvar och det mesta rann igenom. Det är egentligen ingenting som riktigt sticker ut i första halvlek, inget lag som rycker eller liknande utan vi byter hela tiden mål med varandra. Country kan dock göra det sista målet för halvleken, så de går till halvtidsvila med ledning 20-19. Att det blir såhär mycket mål hör såklart inte till vanligheterna i våra matcher, men det känns ändå tryggt att vi får till anfallsspelet såpass bra när vi inte kan trycka något i våra 1:a/2:a-fas kontringar.

I halvlek så kändes det som om att vi bara fick ordning på vårt försvarsspel så skulle det här lösa sig, framåt kom vi hela tiden till bra lägen, men bakåt blev det lite för lätt ett par gånger.

Det skall även tilläggas att två av Countrys viktigaste spelare blev skadade i slutet av första, tråkigt för dem, men samtidigt kände vi att chansen för vinst såklart ökade.

Kanske var det just detta som gjorde att vi kom in i någon form av falsk trygghet, för öppningen av 2:a är allt annat än bra. 0-4 i baken, på bara 3 min, gör att vi tvingas till en tidig timeout och väcka laget. Timeouten kanske inte får effekt direkt, men vi kan stoppa blödningen och börja byta mål med Country. Som mest leder Country med 28-23, men det är här vår vändning börjar. Med endast 15 min kvar så börjar vi spela riktigt bra handboll, bakåt stänger vi till fullständigt och vi får lätta mål med kontringar. På bara 6 min har vi gått från 23-28 till 30-29 och själva vändningen var ett faktum. Nu kom såklart det jobbigaste, att efter en sån här vändning, ha orken till att slutföra matchen också, men vi rider på vår våg matchen ut och kan tillsluta vinna med hela 36-33.

Från den här matchen skall hela niometerslinan ha en stor eloge. Jonathan, Anton och Kasper gör hela 29 av 36 mål den här matchen, det går såklart inte att blunda för!

Nästa match är den sista för året och det är Stenungsund som kommer på besök i Nolhagahallen, varmt välkomna på lördag kl 16:00!

Sörhaga HK – HK Country 36-33 (19-20)