Sörhaga HK vs Rosendals IK

Återblicka

Efter en viktig seger borta mot Skövde, så var det nu dags att ställas mot ännu ett farmarlag, Rosendals IK. Ett lag som kom med en god form till Nolhagahallen, med två raka segrar i bagaget, så det var absolut ingen match som vi tog lätt på, då de tog en skalp senast mot Country.

Det börjar i ett högt tempo från vår sida och vi kan kontra i både 1:a och 2:a fas på ett väldigt fint sätt, efter 10 min så står det redan 7-2 till oss. Som vi pratat om innan matchen så handlar Rosendals spel väldigt mycket om Elliot Stenmalm, vilket även visar sig på planen, vid ställning 10-7 efter 16 min så har han gjort 6 av 7 mål. Då blev det istället dags för punktspel från vår sida, vilket får önskad effelt, vi kan gå upp till 13-8 och i det här läget tar Rosendal ut Stenmalm. Istället för att ha koll på övriga spelare, som vi hade innan, så verkar det som att vi i det här läget tappar fokus på matchen helt. En säker ledning med 13-8, förvandlas helt plötsligt till ledning med endast 15-14, efter riktigt dåliga sista 10min av halvleken. Vi blir alldeles för passiva bakåt och anfallsspelet har riktigt dåligt tempo, vilket resulterar i att vi själva får 2:a fas kontringar mot oss.

I halvlek pratar vi såklart om missnöjet, vi avslutar första halvlek på en alldeles för låg nivå för att vi själva skall kunna vara nöjda med insatsen. Till andra behövde vi justera vårt försvarsspel och efter att ha pratat igenom ett par ändringar så skulle det ge bra effekt.

Andra halvlek börjar lite trevande och vi byter bara mål med varandra, det är jämt fram till minut 38 där det står 19-18, men väl där så har vi vår bästa period under matchen. Vi gör hela 7-1 under de närmsta tio minutrarna och kan därmed döda matchen. Rosendal tar i det här läget timeout och försöker att ta sig in i matchen igen med ett 7-6-spel, men det resulterar i att vi kan få ett öppet mål och dryga ut vår ledning ytterligare. Som mest leder vi med 32-23, men i slutet kan Rosendal putsa till siffrorna lite och det hela slutar 34-27.

Sammanfattningsvis så gör vi en solid laginsats, Anton Larsson och Jonathan Östergren drar ett stort lass framåt och gör 14 mål tillsammans. Även våra vänsterkanter skrapar ihop 9 mål, vilket är väldigt kul att se, många utav dem kommer på våra 1:a/2:a-faser. Känns bra att vi börjar få igång vårt kontringsspel nu, då det var ett utav målen innan säsongen, att vi skulle bli mer strukturerade i detta och det ger utslag nu. Även ett plus till Alexander Axelsson Forsberg som får göra ett par frilägesräddningar idag och är en bidragande orsak till vårt ryck i andra halvlek.

Nästa match spelas borta mot Guldkroken, en bra insats krävs för att få med sig båda poängen därifrån, så nu gäller det att ladda under veckan!

Sörhaga HK – Rosendals IK 34-27 (15-14)