Sörhaga HK vs HP Warta

Återblicka

På fredagkvällen var det dags för en toppmatch i Nolhagahallen, två stycken obesegrade lag skulle mötas i division 2 västra, Sörhaga mot Warta.

Vi börjar matchen väldigt bra, har ett tight försvarsspel och får enkla räddningar som resulterar i ett bra tryck i andra fasen. Redan efter 7 min så tvingas Warta slänga in timeoutkortet och efter detta börjar de spelas 7-6 resten av halvleken. Till en början har vi förvånansvärt bra koll i försvaret även om det är en man mer på banan för Warta konstant, vi tvingar dem till skott i trängda lägen, samtidigt som vi själva lungt och metodiskt kan styra upp våra egna anfall, där både Jonathan Östergren och Anton Larsson firar stora triumfer. Efter 20 min så har vi vår största ledning under matchen och då står det 12-8. Där kändes det som att vi hade bra koll på sakerna och ville bevaka ledningen fram till halvleken, men på något konstigt sätt så bjuds Warta in i matchen igen, där de är mycket hungrigare än oss på returerna och har hela 3-4 st ”returmål” i första. Vilket resulterar i att det helt plötsligt är 16-15 i havlek till oss. Kanske något i underkant när man ser det ur Sörhagas perspektiv, men här får vi helt enkelt skylla oss själva att vi inte kan knyta ihop säcken på ett bättre sätt.

Början av andra blir ett ställningskrig och båda lagen byter bara mål med varandra, Warta går tillbaka till sitt vanliga spel, 6-6. Efter ca 10 min in i halvleken så kommer dock rycket som skall avgöra matchen, Warta går från 20-21 till hela 20-27, vi går mållösa i hela 10 min och det vinner man inga matcher på. Anfallsspelet blir väldigt slarvigt och många bortkastade bollar, då blir vi straffade direkt med en kontring i baken. Efter det stora rycket så försöker vi chansa lite i slutet, men när vi väl får tag i bollen bakåt så får vi tyvärr inte in bollen framåt, även om vi har bra lägen, så gör faktiskt Wartas målvakt ett par riktigt bra räddningar.

Skall vi summera den här matchen så var vi i slutändan inte tillräckligt kliniska, som vi måste vara i 60min i den här typen av matcher. Warta har en svag period i första halvlek, men lyckas ändå rädda upp det pga att det finns en bra stabilitet i laget, våran dipp är istället alldeles för låg och det måste vi jobba med.

Nu får bryta ihop och komma igen nästa vecka istället då Café Lillan kommer på besök i Nolhagahallen, lördag den 26:e oktober kl 16:00!

Sörhaga HK – HP Warta 25-32 (16-15)