2p hem till Alingsås

Vi har byggt upp den här matchen hela veckan och vi visste på förhand att det skulle bli tufft. Dock i inledningen så kändes det som att vi blev alldeles för nervösa och inte riktigt vågade gå hundra för det.

Slarviga avslut leder till att deras målvakt får göra lite för enkla räddningar, samt att vi stressar för mycket i anfallen och avslutar efter ca 10-15 sekunder. Detta gör att vi får kämpa länge i försvaret då Country får ha väldigt långa anfall hela tiden. Det skall dock sägas att vi kommer till rätt så bra lägen men som sagt innan så är det inte kyligt nog. Trots detta gör vi 15 mål i första halvlek och har ledningen med ett mål. Försvaret är bra stundtals men vi kommer in i Countrys tempo tillslut och går bort oss lite för lätt ibland.

I halvlek bestämmer vi oss för att släppa på allt och inte va så nervösa. Vi fortsätter med vårt 5-1 försvar som vi började med i slutet av första halvlek, detta leder till att vi får igång fötterna i försvaret och fullständigt stänger igen bakåt. Vi är också mycket smartare i vårat tryck i 2a fasen och trycker i rätt lägen. Tycker att hela försvaret skall hyllas idag, ingen som sticker ut utan alla ligger på en hög nivå och smäller på hela tiden.

Sakta men säkert så dödar vi matchen successivt och det är egentligen bara straffkasten som håller Country kvar i matchen.

I andra halvlek gör Patric Jigström ett underbart inhopp och drar isär försvaret på ett riktigt bra sätt och sätter andra i lägen samtidigt som han går för sitt eget läge. Riktigt roligt att se!

Skall även nämna Victor Carlsson som trots att han inte nått sin fulla potent så gör han ändå 7 mål och det är ett fint facit för skytteligan.

Alexander Axelsson skall även framhävas för sitt fina spel i andra halvlek, då det var stängt ett tag i andra halvlek då endast straffkasten var sättet Country kunde göra mål på.

 

HK Country U – Sörhaga HK 21-30 (14-15)

Sörhaga: Victor Carlsson 7, Patrik Helsén 4, Ville Kangas 4, Patric Jigström 3, Arvid Spetz 3, Tobias Nilsson 3, Oscar Hernehult 2, Anton Näverstedt 2, Eric Augustsson, Emil Johansson

Målvakter
SHK: Alexander Axelsson 23/40=58% + 0/3 7m, Marcus Karlsson  0/1 7m

Utvisningar
Sörhaga 3×2 min
Country 3×2 min